UPOZORNĚNÍ: Od 18.10.2019 jsou povinné otisky prstů! Otevírací doba přes Vánoce & Silvestra.

Víza do Číny

Vaše často
kladené dotazy

Otázky a odpovědi na Vaše často kladené dotazy a ostatní informace, jenž byste mohli využít při cestě do Číny.

Za jak dlouho a jak dostanu zpět svůj pas s vízem?

Standardní vyhotovení jsou 4 pracovní dny od podání na čínské vízové centrum. V případě zaslání cestovního pasu nazpět na Vaši adresu poštou (EMS) +1 den.

Je možné zajistit urgentní vízum?

Ano, našim klientům umíme zajistit urgentní víza do 2 - 3 dnů za příplatek viz ceník.

Jak se počítají dny od podání?

Příklad: Žádost podáme v pondělí, standardní doba vyřízení jsou čtyři pracovní dny, takže pas s čínským vízem budete mít připravený k odběru (případně zašleme EMSkou) v pátek.

Jsem cizinec, můžete mi nějak pomoci?

Ano, cizincům pomáháme taktéž zajistit čínské víza.

Jaké typy víz vyřizujete?

Zajistíme Vám jedno-vstupé, dvou-vstupé i více-vstupé (až na 5 let) turistká nebo obchodní víza. Urgentní víza do 2-3 dnů. Taktéž pracovní a studenstká víza, sloučení rodiny, apod. (všechny tipy víz).

Zařizujete čínská víza i na Slovensku?

Ne.

Jak a kdy zaplatit?

Faktury (v PDF) vystavujeme a zasíláme elektronicky až v den podání na vízové centrum. Následující den nám ji uhradíte bankovním převodem. Žádné platby předem, platíte až tehdy, jakmile je Vaše žádost 100% podaná na vízovém centru. V případě, že požadujete vystavit originální fakturu a zaslat poštou (obyčejně), tak si účtujeme poplatek 200 Kč s DPH.

Kdy je zavřená ambasáda v roce 2019?

Svátky a prázdniny rok 2019: 1.1., 4.–8.2., 19.4., 22.4., 1.5., 8.5., 5.7., 13.9., 1.-4.10., 7.10., 28.10., 24.– 26.12.

Potřebuji vízum do Hongkongu?

Ne, návštěvníci z ČR/SK nemusí mít vízum pokud jejich pobyt nepřekročí pobyt tří měsíců (90 dnů). To stejné se týká Macaa nebo Taiwanu.

Musím mít biometrický pas?

Ne, nemusíte.

Navštívil jsem Izrael, mohu vycestovat do Číny?

Ano, do Číny můžete vycestovat s izraelským razítkem. Problémy mohou nastat pouze v případě, když byste chtěli navštívit Spojené arabské emiráty.

Potřebujete fyzicky cestovní pas?

Ano, ambasáda Vám do cestovního pasu nalepí na jednu stranu vízum. Cestovní pas musí mít platnost alespoň 6 měsíců po návratu, s min. 2 volnými stranami pro vízum.

Co je ČLR?

Zkratka Čínské lidové republiky. V angličtině se můžete setkat se zkratkou PRC (dnes se běžně používá na výrobcích Made in PRC) - People's Republic of China.

Ještě mi není 18 let, mohu vycestovat?

Pokud je žadatel osoba mladší 18-ti let, je třeba doložit notářsky ověřený souhlas obou rodičů s vycestování dítěte do ČLR + opis rodného listu.

Ke stažení

Ukázka pozvánky od China Import and Export Fair pro zajištění obchodního víza.
Vzory zvacích a vysílacích dopisů.
Vzor žádosti "Visa Application From".
Aktuální CENÍK.


Nenašli jste odpověd? Kontaktujte nás.