Víza do Číny

Jak to
funguje

Co všechno od Vás budeme potřebovat pro zajištění víza do Číny?

Víte, co vše budete
k vyřízení víza potřebovat?

Letenky si můžete zarezervovat zde. Máme nejnižší servisní poplatek v ČR.

Navíc pro turistické vízum:

Navíc pro obchodní vízum:

Jak má správně vypadat zvací a vysílací dopis? Stáhněte si vzory.

Doplňující informace

Kromě výše uvedených dokumentů má konzulární pracovník právo požadovat i další dokumenty. O udělení víza, jeho platnosti či o délce pobytu rozhoduje konzulární pracovník.


Žadatel o vízum do Číny zodpovídá za správnost osobních údajů, údajů o cestovních dokladech (číslo CP, datum vydání/platnosti) uvedených jak v žádosti o vízum, tak i ve zvacím dopise od zahraničního partnera, případně vysílacího dopisu.

Doba vyřízení

Standardní doba vyřízení čínského víza jsou 4 pracovní dny. Proto to nenechávejte na poslední chvíli. Pozor na čínské státní svátky a prázdniny, kdy je ambasáda zavřená.

Platnost víza

Maximálně 90 dnů od data vystavení víza, délku pobytu určuje ambasáda dle rezervace letenky.
Přičemž maximální pobyt na jeden vstup je 30 dnů (v ojedinělých případech může být i delší).

Vízum pro cizince žijící v ČR

Velvyslanectví přijímá žádosti o vízum do ČLR pouze českých občanů a občanů jiných zemí, kteří v ČR dlouhodobě žijí nebo pracují. Žadatelé, kteří nejsou držiteli českého pasu (cizinci) se oficiálně musí po předložení žádosti o vízum dostavit vždy osobně a předložit potvrzení o dlouhodobém či trvalém pobytu v ČR (originál a kopie povolení k pobytu v ČR, potvrzení od zaměstnavatele či školy v ČR). Naše společnost dokáže pro cizince zajistit vízum, anichž by se dostavili osobně na ambasádu (je třeba dodat kopii povolení k pobytu v ČR a originál potvrzení od zaměstnavatele včetně čitelného razítka a podpisu).

Ostatní informace

Při žádosti českého občana o krátkodobé jedno-vstupé turistické či obchodní vízum může být k podání žádosti i vyzvednutí víza pověřena jiná osoba nebo cestovní agentura. Více vstupé a urgentní víza za Vás vyřídíme taktéž.

1 MĚSÍC

Optimální doba pro vyřízení víza před odletem do Číny.

Detailní informace o dalších typech víz (novinářské, studentské, atd.) ZDE